1. دکتر آلاله طلوعی
  2. مقالات دندانپزشکی کودکان
  3. قورت دادن و بلعیده شدن دندان شیری
قورت دادن و بلعیده شدن دندان شیری

قورت دادن و بلعیده شدن دندان شیری

افتادن دندان شیری یک نشانه از رشد و بزرگ شدن کودک است به همین دلیل این اتفاق توسط بعضی از خانواده ها جشن گرفته می شود. ریشه دندان شیری کودکان به مرور تحلیل می رود و با تحلیل رفتن ریشه، دندان ها کم کم لق می شوند. بخاطر تحلیل رفتن ریشه دندان های شیری، وقتی آن ها می افتند اثری از ریشه دندان وجود ندارد.

افتادن دندان شیری اغلب بدون درد یا بدون خونریزی یا با کمترین خونریزی همراه است. از این نظر افتادن دندان های شیری مشکلی ایجاد نمی کند. اما مشکلی که برخی از خانواده ها در مورد آن نگران هستند، قورت دادن و بلعیدن یا ورود دندان شیری به نای و ریه و دستگاه تنفسی کودکان است. به همین دلیل در این مقاله از سایت دکتر آلاله طلوعی، متخصص دندانپزشکی کودکان در تهران، قصد داریم تا به این نگرانی والدین پاسخ دهیم.

آیا قورت دادن شیری باعث ایجاد مشکل می شود؟

برای خارج کردن دندان شیری لق شده نیازی به کشیدن دندان توسط دندانپزشک و یا والدین نیست و دندان به طور طبیعی می افتد. در برخی از مواقع به عنوان مثال پس از بیدار شدن کودک از خواب، اثری از دندان لق شده در دهان کودک وجود ندارد و یا آنقدر دندان لق شده است که هنگام غذا خوردن کودک، دندان کنده می شود و بدون آنکه کودک متوجه شود توسط او همراه غذا قورت داده می شود.

گاهی نیز به خاطر ضربه به سر یا صورت کودک دندانی که لق شده کنده می شود و به گلو می پرد و توسط کودک قورت داده می شود. از آنجاییکه دندان های شیری خیلی کوچک هستند امکان دارد به راحتی توسط کودک بلعیده شوند.

نکته مهم این است که بلعیدن دندان های شیری اتفاق رایجی است که برای کودکان می افتد پس از این نظر جای نگرانی وجود ندارد چرا که دندان قورت داده شده به راحتی از دستگاه گوارش عبور می کند و دفع می شود. به همین دلیل بعد از آنکه کودک شما دندان خود را قورت داد، نیازی به پیگیری خاصی نیست و برای فرزند شما مشکلی ایجاد نمی کند.

قورت دادن و بلعیده شدن دندان شیری اتفاقی رایج است

اگر دندان های شیری کودک شما در حال افتادن است پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله “ترتیب افتادن دندان شیری” و “علت زود افتادن دندان‌ شیری” را مطالعه فرمایید. 

رفتن دندان شیری به دستگاه تنفسی کودک

یکی از نگرانی های والدین، ترس رفتن دندان شیری به دستگاه تنفسی و نای یا ریه کودک است. باید به این نکته توجه داشت که امکان آسپیره شدن (مکیده شدن) دندان به دستگاه تنفسی وجود دارد اما اتفاق رایجی نیست.

اگر دندان شیری بطور اتفاقی به داخل ریه و راه هوایی رفته باشد علایمی مثل خس خس سینه، تنفس سخت و سرفه های پی در پی ایجاد می کند که باید برای رفع این مشکل به متخصص مراجعه کنید. اگر ملاحظه کردید که اثری از دندان لق کودکتان نیست و بعد از آن علائم تنفسی برای او ایجاد شد، نیاز به پیگیری خواهد بود، چرا که در صورت عدم خروج دندان از دستگاه تنفسی، باعث التهاب ریه و دستگاه تنفسی (پنومونی مزمن) می شود. اما در صورتیکه بعد از ناپدید شدن دندان لق کودک، علایم تنفسی ایجاد نشد یعنی دندان قورت داده شده و جای نگرانی نیست و به راحتی دفع می شود.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست