1. دکتر آلاله طلوعی
  2. مقالات دندانپزشکی کودکان
  3. ترتیب افتادن دندان شیری
ترتیب افتادن دندان های شیری کودکان

ترتیب افتادن دندان شیری

در این محتوا که در وب سایت دکتر آلاله طلوعی متخصص دندانپزشک کودک در تهران منتشر شده است، قصد داریم به پرسش “ترتیب افتادن دندان شیری کودکان چگونه است؟” پاسخ بدهیم. همانطور که می‌دانید افتادن دندان‌های شیری کودک می‌تواند مرحله بزرگی از زندگی او باشد.

هم زمان با اینکه این اتفاق ممکن است برای کودکان سرگرم کننده یا حتی دردناک باشد، مطلع بودن شما والدین عزیز از تاریخ و ترتیب افتادن دندان‌های شیری فرزند دلبندتان می‌تواند در گذر کردن هرچه راحت‌تر او از این مرحله به شما کمک کند. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پیشگیری و درمان مشکلات دندان شیری و دائمی | دکتر آلاله طلوعی

دندان‌های شیری و اهمیت آن‌ها

دندان‌های شیری، دندان‌هایی هستند که در دوران نوزادی در دهان کودکان ظاهر و تا سن دو سالگی کامل می‌شوند. این دندان‌ها برای مدت زمان کوتاهی (حدودا 4 سال) در دهان باقی می‌مانند و به تدریج جای خود را به دندان‌های دائمی می‌دهند. دندان‌های شیری معمولاً شامل ۲۰ عدد دندان است که به طور معمول از ۶ تا ۱۲ ماهگی شروع به ظهور می‌کنند. این دندان‌ها شامل هشت دندان جلویی (چهار دندان بالا و چهار دندان پایین) و ۱۲ دندان در قسمت‌های جانبی و پشتی دهان هستند.

اهمیت دندان‌های شیری به نقل از دکتر آلاله طلوعی متخصص ارتودنسی پیشگیری در تهران:

دندان‌های شیری به کودک کمک می‌کنند تا به خوبی خوراکی‌های خود را بجود، صحبت کند و لبخند بزند. همچنین، آن‌ها به عنوان فضایی برای دندان‌های دائمی نیز شناخته می‌شوند. لذا، نگهداری و حفظ دندان‌های شیری و درمان مشکلات آن‌ها، از جمله کارهای مهمی است که باید برای حفظ سلامت دهان و دندان‌های کودکانتان انجام دهید.

دندان‌های شیری و اهمیت آن‌ها

ترتیب افتادن دندان‌های شیری

نکته مهم: حقیقت این است که نمی‌توان ترتیب افتادن دندان‌های شیری را با قطعیت و در قالب یک چارچوب خاص تعیین کرد. همچنین، ممکن است ترتیب افتادن دندان های شیری در کودکان با یکدیگر متفاوت باشد. پس اگر دندان کودکتان به ترتیبی که در این مقاله یا در مقالات دیگر گفته شده نیفتاد اصلا نگران نشوید.

چیزی که متداول تر است، این است که دندان‌های شیری به همان ترتیبی که در دهان رشد می‌کنند می‌افتند. از آن‌جایی که دندان‌های وسط پایین زودتر از باقی دندان ها رشد می‌کنند، در نتیجه در ترتیب افتادن دندان شیری کودکان نیز اولین دندان‌هایی هستند که لق شده و می‌افتند. شما می‌توانید برای فهمیدن راحت تر ترتیب افتادن دندان‌های شیری کودکتان از جدول زیر استفاده کنید.

ترتیب افتادن دندان‌های شیری فک پایین

نوع دندان سن حدودی افتادن دندان
دندان‌های پیش میانی ۶ الی ۷ سالگی
دندان‌های پیش جانبی ۷ الی ۸ سالگی
دندان نیش ۱۰ تا ۱۲ سالگی
دندان آسیاب اول فک پایین ۹ الی ۱۱ سالگی
دندان آسیاب دوم فک پایین ۱۰ الی ۱۲ سالگی

ترتیب افتادن دندان‌های شیری فک بالا

نوع دندان سن حدودی افتادن دندان
دندان پیش میانی ۶ الی ۷ سالگی
دندان پیش جانبی ۷ الی ۸ سالگی
دندان نیش فک بالا ۱۰ الی ۱۲ سالگی
دندان آسیاب اول فک بالا ۹ الی ۱۱ سالگی
دندان آسیاب دوم فک بالا ۱۰ الی ۱۲ سالگی

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که اگر کودک شما دیرتر دندان در بیاورد، طبیعتا دندان‌های شیری خود را دیرتر از دست خواهد داد. برای مثال، دندان‌های نیش معمولا در محدوده سنی ۱۷ الی ۲۳ ماهگی رشد می‌کنند. به همین دلیل، پیش بینی زمان افتادن آن ها بین 10 الی 12 سالگی است. در صورتی که کودک شما دیرتر دندان نیش در بیاورد، طبیعتا زمان افتادن این دندان نیز به تاخیر خواهد افتاد.

پس در صورتی که زمان افتادن دندان‌ها به تعویق افتاد نگران نشوید؛ اما بهترین راه برای رفع این نگرانی، مراجعه به یک متخصص دندانپزشک اطفال حرفه‌ای و باتجربه است.  دکتر طلوعی، آماده ارائه انواع خدمات تخصصی دندانپزشکی مخصوص کوچلوهای نازنین شما از جمله: روکش، کشیدن و عصب کشی دندان با یا بدون بیهوشی، با بهترین و جدیدترین تجهیزات روز دنیا هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم به مقالات (کشیدن دندان کودک در تهران)، (روکش دندان کودک در تهران)، (عصب کشی دندان کودک در تهران) و (دندانپزشکی کودک تحت بیهوشی در تهران) مراجعه کنید و یا برای دریافت نوبت تماس بگیرید.

جراحی دندان کودکان دکتر طلوعی

در صورت عدم افتادن دندان شیری به صورت طبیعی چه کار کنیم؟

تصمیم گیری برای کشیدن دندان شیری باید توسط یک دندانپزشک متخصص اطفال (دندانپزشک کودکان) و با توجه به وضعیت دندان‌های کودک گرفته شود. در صورتی وجود عواملی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، ممکن است دندانپزشک متخصص تصمیم به کشیدن دندان‌های شیری کودک شما کند.

برای مثال، عدم افتادن طبیعی دندان شیری و جلوگیری از رشد طبیعی دندان‌های دائمی، یکی از دلایلی است که می‌تواند منجر به تصمیم گیری دندانپزشک برای کشیدن دندان شود. یا از طرفی دیگر، اگر دندان شیری باعث بروز مشکل در فرایند رشد دندان‌های دائمی شود، ممکن است کشیدن آن توسط دندانپزشک کودکان پیشنهاد شود.

همچنین برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های دیگر سایت که به این موضوع مرتبط است یعنی: (تأخیر در ریزش دندان شیری مشکل ساز است؟) و (کشیدن دندان شیری لق) را هم مطالعه بفرمایید.

تشخیص و درمان تأخیر در ریزش دندان شیری | دکتر آلاله طلوعی

زود افتادن دندان های کودک

برخی از والدین با این تفکر که دندان‌های شیری به دلیل موقتی بودن نیازی به مراقبت ندارند، به حفظ بهداشت دندان‌های شیری کودک خود توجهی نشان نمی‌دهند. همین موضوع، باعث زودتر از دست دادن دندان‌های شیری کودک می‌شود.

  • این مشکل می‌تواند دردسرهای زیادی را برای کودکان ایجاد کند. برای مثال، اعتماد به نفس کودک کمتر خواهد شد و یا کودک در هنگام غذا خوردن دچار مشکل می‌شود.
  • علاوه بر این هنگامی که دندان در دهان وجود نداشته باشد لثه تحلیل می‌رود و این موضوع تاثیر منفی بر رشد دندان‌های دائمی او می‌گذارد.
  • یکی دیگر از عوارض زود افتادن دندان‌های شیری، بروز مشکل در صحبت کردن کودک است. دندان‌های شیری در فرایند تلفظ حروف و کلمات اهمیت زیادی دارند. در صورتی که کودک دندان‌های شیری خود را زودتر از موعد از دست دهد، در گفتار و تلفظ کلمات او مشکلاتی به وجود می‌آید.

پیشنهاد ما برای شما والدین عزیز

پیشنهاد ما برای شما، این است که اجازه دهید ترتیب افتادن دندان‌های شیری کودک شما روال طبیعی خودش را طی کند. هرگز سعی در دخالت کردن در این روال نکنید. از روش‌هایی مانند کشیدن دندان با دست یا بستن دندان به نخ استفاده نکنید. این کار علاوه بر به خطر انداختن بهداشت دهان و دندان کودک شما، ممکن است منجر شکستن دندان، درد و جراحت شود.

در نهایت، در صورتی که روال طبیعی افتادن دندان‌های کودک شما با تعویقی طولانی مدت روبرو شد، و یا این روند با درد و آسیب همراه بود، می‌توانید به یک دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کرد و مشکل را با ایشان درمیان بگذارید.

دکتر طلوعی متخصص دندانپزشک کودکان

سخن آخر

در این مطلب از سایت دکتر آلاله طلوعی در مورد ترتیب افتادن دندان شیری با شما والدین عزیز صحبت کردیم. لازم است دوباره یادآوری کنیم که نمی‌توان ترتیب افتادن دندان‌های شیری را با قطعیت و در قالب یک چارچوب خاص تعیین کرد. همچنین، ممکن است ترتیب افتادن دندان های شیری در کودکان با یکدیگر متفاوت باشد.

پس اگر دندان کودکتان به ترتیبی که در این مقاله یا در مقالات دیگر گفته شده نیفتاد اصلا نگران نشوید؛ اما در صورتی که روال طبیعی افتادن دندان‌های کودک شما با تعویقی طولانی مدت روبرو شد، و یا این روند با درد و آسیب همراه بود، می‌توانید به یک دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کرد و مشکل را با ایشان درمیان بگذارید.

دکتر طلوعی همچنین برای پیشگیری از پوسیدگی و زود افتادن دندان کودکان دلبند شما خدماتی از جمله: (فیشورسیلانت در تهران) و (فلوراید تراپی در تهران) را به صورت تخصصی ارائه می‌دهند که می‌توانید با انجام آن‌ها از سلامتی و طول عمر هرچه بیشتر دندان‌های شیری و دائمی آن‌ها آسوده خیال باشید. برای دریافت نوبت و انجام مشاوره با شماره: ۰۹۱۰۱۳۷۲۸۲۰ تماس حاصل فرمایید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست