1. دکتر آلاله طلوعی
  2. مقالات دندانپزشکی کودکان
  3. علت زود افتادن دندان‌ شیری
علت زود افتادن دندان شیری

علت زود افتادن دندان‌ شیری

آیا به دنبال علت زود افتادن دندان‌ شیری کودک خود هستید؟ به گفته خانم دکتر طلوعی متخصص دندانپزشک کودکان در زعفرانیه بسیاری از والدین با مشکل زود افتادن دندان‌های شیری کودکان خود مواجه می‌شوند. این موضوع می‌تواند یکی از مسائل جدی در دوران کودکی به شمار آید؛ چون دندان‌های شیری یکی از مهمترین عوامل در فرم گیری صورت کودک، رشد سالم دهان و دندان‌های دائمی او است.

در صورتی که شما نیز به مشکل زود افتادن دندان‌های شیری کودکان خود برخورد کرده‌اید، با ما همراه باشید تا با بررسی دقیق این موضوع و دانستن روش‌های پیشگیری از این مشکل، بتوانید برای سلامت دندان‌های شیری کودک خود، اقدامات لازم را انجام دهید.

تشخیص علت و درمان زود افتادن دندان‌ شیری | دکتر آلاله طلوعی

اهمیت دندان‌های شیری

دندان‌های شیری در دوران کودکی بسیار مهم هستند و نباید اهمیت آن‌ها را کمتر از دندان‌های دائمی در نظر گرفت. برخلاف ایده‌های شایع، دندان‌های شیری مهم‌ترین عامل در پرورش کودکان و رشد سالم آن‌ها هستند. دندان‌های شیری به غذا خوردن کودکان کمک می‌کنند. اگر دندان‌های شیری از دست برود، کودکان دچار مشکلاتی در خوردن و جویدن غذا می‌شوند.

دندان‌های شیری همچنین در صحبت کردن کودکان نیز نقش اساسی و پر رنگی را ایفا می‌کنند. از دست دادن این دندان‌ها ممکن است موجب بروز مشکلاتی در نحوه گفتار کودک شود. از سویی دیگر، در صورتی که دندان‌های شیری زود بیوفتند، ممکن است دندان‌های دائمی نیز در جایگزینی دندان‌های شیری دچار مشکل شوند.

به همین دلیل، باید تا زمان افتادن طبیعی این دندان‌ها، بهترین مراقبت را نسبت به آن‌ها نشان دهید. این مراقبت‌ها شامل رعایت بهداشت دهانی، تغذیه مناسب، ویزیت‌های دوره‌ای به دندانپزشک متخصص کودکان و استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب است. توجه به این موارد به عنوان یک عادت سالم، می‌تواند به سلامت دهان و دندان کودک کمک و از بروز بیماری‌های دهان و دندان جلوگیری کند.

اهمیت حفظ سلامتی دندان های شیری کودک

افتادن طبیعی دندان های شیری

افتادن طبیعی دندان‌های شیری، یکی از مراحل رشد دندان‌های کودک است. دندان‌های شیری برای جایگزینی با دندان‌های دائمی، باید در زمان مناسب خود به طور طبیعی از دهان کودک خارج شوند.

به گفته دکتر طلوعی متخصص دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در تهران:

دندان‌های شیری معمولا به همان ترتیبی که در میایند، می افتند. در این فرآیند، دندان‌های دائمی در پشت دندان‌های شیری شکل می‌گیرند و با فشار به دندان‌های شیری، آن‌ها را به طور طبیعی از دهان خارج می‌کنند. این فرایند، معمولاً در دوران 6 تا 12 سالگی اتفاق می‌افتد.

ما در مقاله‌ی دیگری در سایت دکتر طلوعی متخصص کشیدن دندان کودک در تهران، مفصلا به بررسی ترتیب افتادن دندان‌های شیری پرداخته‌ایم. شما می‌توانید این مقاله را از طریق لینک (ترتیب افتادن دندان شیری) مطالعه کنید.

زود افتادن دندان شیری

زود افتادن دندان شیری به معنی افتادن دندان‌های شیری قبل از زمان طبیعی خود است. این امر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. از دست دادن زود هنگام دندان‌های شیری مشکلی جدی است و می‌تواند آسیب‌هایی را برای کودک به وجود بیاورد.

برای مثال، ممکن است دندان‌های دائمی زودتر از زمان مناسب شکل بگیرند. در این شرایط و با توجه به کوچک بودن اندازه فک و دهان کودک، فضا برای رشد دندان‌های دائمی کافی نیست. این موضوع باعث به هم ریختگی ترتیب دندان‌ها، کج شدن آن‌ها و نیاز به انجام درمان ارتودنسی می‌شود.

اما با مراجعه زود هنگام و انجام درمان در مراحل اولیه می‌توان از نیاز به بسیاری از روش‌های سخت و پرهزینه در بزرگسالی مانند: جراحی فک، جلوگیری کرد. برای اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید به مقاله (ارتودنسی پیشگیری در تهران) مراجعه کنید.

زود افتادن دندان های شیری کودک

از دست دادن دندان در چه سنی زود است؟

پاسخ دکتر طلوعی متخصص عصب کشی دندان کودک در تهران، به این سؤال پرتکرار والدین عزیز را در زیر بخوانید:

در صورتی که کودک شما دندان‌های شیری خود را در سنین کمتر از 5 سال از دست دهد، دچار از دست دادن زودرس دندان‌های شیری شده است.

دلایل زود افتادن دندان شیری

تشخیص دلیل اصلی از دست دادن دندان شیری، تنها پس از معاینه دندانپزشک متخصص کودکان امکان پذیر خواهد بود؛ اما به طور کلی، دلایل زودتر از دست دادن دندان شیری نسبت به روال طبیعی، در یکی از گروه‌های زیر جای می‌گیرد:

  • پوسیدگی دندان
  • عفونت دندان شیری
  • دیابت
  • مشکلات خونی
  • کمبود ویتامین
  • ژنتیک

روش های تخصصی جلوگیری از پوسیدگی دندان در شمال تهران | دکتر آلاله طلوعی

زود افتادن دندان شیری به دلیل پوسیدگی

پوسیدگی دندان شیری یکی از مشکلات شایعی است که منجر به زود افتادن دندان شیری می‌شود. این مشکل معمولا به دلیل بی‌توجهی به بهداشت دهان و دندان و همچنین و مصرف بیش از حد  شیرینی‌جات اتفاق می‌افتد.

عدم مراقبت درست از دندان‌های شیری و عوامل ژنتیکی نیز، از دلایل پوسیدگی زود هنگام دندان‌های شیری کودکان هستند. در این شرایط، کودک دچار بی‌قراری و درد دندان خواهد شد. همچنین، رنگ دندان‌ها به قهوه‌ای و حتی سیاه تغییر پیدا می‌کند.

والدین عزیز دکتر آلاله طلوعی در کلینیک تخصصی خود انواع خدمات درمانی به جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان کوچولوهای نازنین شما از جمله: فلوراید درمانی، شیارپوشی و همچنین روکش دندان را با جدیدترین تجهیزات روز انجام می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحات: (فلوراید تراپی در تهران)، (فیشورسیلانت در تهران) و (روکش دندان کودک در تهران) مراجعه کنید. همچنین برای دریافت نوبت و انجام این خدمات تخصصی می‌توانید با شماره‌های: ۰۹۱۰۱۳۷۲۸۲۰ و ۰۲۱۲۶۳۵۵۴۲۹ تماس حاصل فرمایید.

ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در زعفرانیه | دکتر آلاله طلوعی

زود افتادن دندان شیری به دلیل عفونت دندان شیری

عفونت دندان شیری ممکن است یکی از علت‌های زود افتادن دندان شیری در کودکان باشد. این مشکل معمولا به دلیل پوسیدگی دندان، ترشحات لثه، یا شکستگی دندان‌های شیری رخ می‌دهد. در این حالت، عفونت می‌تواند باعث تخریب بافت دندان شیری و در نتیجه باعث زود افتادن آن شود.

پوسیدگی دندان، دیابت کودک و تاثیر آن روی افتادن دندان شیری

زود افتادن دندان شیری به دلیل دیابت

دیابت موجب افزایش سطح قند خون می‌شود؛ این موضوع باعث تخریب بافت‌های دندان و افتادن زودرس دندان‌های شیری کودکان مبتلا به دیابت می‌شود. علاوه بر این، از آن‌جایی که بیماری‌های لثه و عفونت‌های دهانی (مانند التهاب لثه) در بیماران دیابتی شایع‌تر است، افتادن زودرس دندان‌های شیری در کودکان درگیر دیابت دور از انتظار نیست.

زود افتادن دندان شیری به دلیل مشکلات خونی

زود افتادن دندان شیری به دلیل مشکلات خونی بسیار نادر است و بهتر است نگرانی از این بابت نداشته باشید. با این حال بهتر است بدانید که برخی از مشکلات خونی می‌توانند باعث ضعف عمومی بدن و در نتیجه ضعف ساختار دندان‌های شیری شوند.

در این حالت، دندان شیری ممکن است زودتر ازموعد و روال طبیعی بیوفتد. نمونه‌هایی از بیماری‌های خونی که می‌توانند منجر به افتادن دندان‌های شیری کودک شوند شامل:

  • کموتاکسی ناقص: جلوگیری از حرکت گلبول‌های سفید و ایجاد بیماری پریودنتیت
  • هیپوفسفاتازیا: یک اختلال ارثی است که توسعه استخوان ها و دندان ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد
  • نوتروپنی: یک نارسایی ایمنی ناشی از نقص نوتروفیل است
  • پاپیلون لفور: هایپرکراتوز کف دست و پا و پریودنتیت زودهنگام و شدید

زود افتادن دندان شیری به دلیل مشکلات خونی

زود افتادن دندان شیری به دلیل کمبود ویتامین

برخی از مشکلات کودکان مانند: بیماری کم خونی، کمبود ویتامین D و کمبود کلسیم می‌توانند باعث ضعف ساختار دندان‌های شیری شوند. در نتیجه، دندان شیری ممکن است زودتر از روال طبیعی خود بیوفتد.

زود افتادن دندان شیری به دلیل ژنتیک

ویژگی‌های ما به عنوان پدر و مادر به فرزندانمان منتقل می‌شود. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که ژنتیک می‌تواند روی زود افتادن دندان‌های شیری تأثیر داشته باشد. ژنیک از سویی دیگر، تعیین کننده‌ی قوام و ترکیبات بزاق دهان است که این موضوع نیز تاثیر مستقیمی بر روی پوسیدگی دندان‌های شیری کودک دارد .

جلوگیری از زود افتادن دندان‌های شیری

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان به کودک خود مسواک زدن صحیح با مسواک مناسب و همچنین خمیردندان‌ مناسب کودکان را بیاموزید. شما می‌توانید مسواک زدن روزانه و شبانه را به یک بازی و سرگرمی برای کودک خود تبدیل کنید. این کار فرزند شما را به رعایت بهداشت دندان‌هایش ترغیب می‌کند.

همچنین، بهتر است مصرف تنقلات شیرین را محدود کنید و به کودک خود آموزش دهید که بعد از مصرف مواد شیرین دندان‌های خود را بشوید. این موضوع منجر به حفظ سلامت دندان‌های کودک شما خواهد شد. همچنین غذاهای مفید برای سلامت دندان و لثه کودکان را در وعده‌های غذایی روزانه آن‌ها قرار دهید.

درصورتی که احساس کردید دندان‌های شیری کودکتان در حال پوسیدن است حتما او را نزد دندانپزشک متخصص اطفال ببرید. این مشکل عموما به صورت تغییر رنگ دندان به قهوه‌ای یا بی قراری کودک نمایان خواهد شد.

آموزش مسواک زدن به کودکان

سخن آخر

در این مطلب از سایت دکتر آلاله طلوعی به بررسی علت زود افتادن دندان‌ شیری در کودکان پرداختیم. آموختیم که دندان‌های شیری در دوران کودکی اهمیت بسیاری دارند و نباید آن‌ها را کمتر از دندان‌های دائمی در نظر گرفت. این دندان‌ها نقش مهمی در پرورش کودکان و رشد سالم آن‌ها ایفا می‌کنند، از خوردن غذا گرفته تا صحبت کردن.

اگر دندان‌های شیری از دست بروند، می‌تواند مشکلاتی در خوردن و جویدن غذا و نحوه گفتار کودک ایجاد کند. بنابراین، مراقبت‌های بهداشت دهانی، تغذیه مناسب و ویزیت‌های دوره‌ای به دندانپزشک متخصص کودکان از زمان ظهور دندان‌های شیری تا زمان افتادن طبیعی آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

همچنین، در صورت زود افتادن دندان‌های شیری به دلایلی مانند: پوسیدگی، عفونت، دیابت یا کمبود ویتامین باید شک کرد. به یاد داشته باشید که مراجعه به دندانپزشک اطفال برای تشخیص و درمان مناسب ضروری است. برای دریافت نوبت با متخصص دندانپزشکی کودک خوب در تهران تماس بگیرید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست