1. دکتر آلاله طلوعی
  2. مقالات دندانپزشکی کودکان
  3. ارتودنسی دندان کودکان در تهران
ارتودنسی دندان کودکان

ارتودنسی دندان کودکان در تهران

نامنظم بودن دندان‌ها و انجام ارتودنسی دندان کودکان در تهران همواره یکی از دغدغه‌های والدین مراجعه کننده به دکتر آلاله طلوعی بهترین دندانپزشک کودکان در زعفرانیه است. ما در این مقاله در رابطه با ارتودنسی دندان کودکان (ارتودنسی پیشگیری) توضیحات کامل و جامعی را برای شما والدین عزیز قرار داده‌ایم.

لازم به یادآوری است که همواره پیشگری بهتر از درمان است؛ پس هرچه در سنین پایین‌تر برای درمان و پیشگیری مشکلات دندان و فک کودک خود مراجعه کنید قطعا نیاز به جراحی‌ها و درمانی‌های طولانی مدت در بزرگسالی را کاهش خواهید داد.

مشاوره رایگان ارتودنسی پیشگیری کودکان در شمال تهران | دکتر آلاله طلوعی

ارتودنسی چیست؟

معنی کلی ارتودنسی، منظم کردن دندان‌ها، تغییر موقعیت‌های غیرعادی فک، برطرف کردن ناهنجاری‌ها و… است. برای درمان این مشکلات هم در کودکی هم در بزرگسالی می‌توان اقدام کرد. اما سعی کنید درمان ارتودنسی را به تاخیر نیندازید زیرا موجب بدتر شدن مشکل و بالاتر رفتن هزینه‌ها می شود.

ارتودنسی دندان کودکان علاوه بر تغییر در ظاهر و نحوه قرار گرفتن دندان ها، از بروز بیماری های مختلف و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. هدف اصلی از ارتودنسی دندان قرار گرفتن دندان ها به صورت یک دست و بدون هیچ گونه کجی می باشد. تشخیص نیاز به ارتودنسی در کودکان نیازمند مراجعه به پزشک است. ارتودنسی متحرک، ثابت و نامرئی انواع مختلف ارتودنسی به شمار می‌روند.  در این مقاله درباره ارتودنسی کودکان،ارتودنسی پیشگیری در کودکان، انواع و مزایای آن صحبت می کنیم .

انواع ارتودنسی کدامند؟

همانطور که ابتدا گفتیم ارتودنسی به سه روش انجام می‌شود. روشی که بیشتر از همه برای کودکان استفاده می شود ارتودنسی ثابت خواهد بود. در ادامه هر یک از این موارد را توضیح می دهیم.

ارتودنسی ثابت

رایج‌ترین نوع ارتودنسی که توسط سیم‌ها و براکت‌هایی روی دندان قرار می گیرند، ارتودنسی ثابت است. دلیل اینکه این روش نسبت به روش‌های دیگر از طرفداران بالاتری برخوردار است سرعت عملکرد بالای آن است. چرا که به دلیل ثابت بودن سیم روی دندان ها و عدم امکان خروج آن‌ها توسط کودک، مدت زمان کوتاه‌تری برای درمان کامل نیاز است.

ارتودنسی ثابت کودکان در تهران | دکتر آلاله طلوعی

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک با استفاده از قالب گیری برای کودک ساخته می‌شود. این روش برای کودکان خیلی پیشنهاد نمی‌شود؛ زیرا نیاز به مراقبت بیشتری دارد که ممکن است کودک را خسته و مدت زمان درمان را طولانی تر کند. نیاز به مراقبت بیشتر از جهت: متحرک بودن وقابل خارج شدن از دهان و امکان فراموش کاری کودکان برای استفاده مداوم از آن ها و همچنین امکان گم شدن پلاک‌های ارتودنسی.

ارتودنسی متحرک کودکان در تهران | دکتر آلاله طلوعی

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یا شفاف جدیدترین نوع ارتودنسی‌ها که هم ثابت و هم متحرک هستند؛ به حساب می‌آیند و برای افرادی که به نمایش سیم روی دندان ها علاقه ای ندارند بهترین گزینه محسوب می‌شود. این روش ارتودنسی همانند ارتودنسی متحرک به دلیل ظرافت و شکنندگی بالا نیاز به مراقبت و مسئولیت پذیری بالایی دارد، به همین دلیل برای کودکان پیشنهاد نمی‌شود.

ارتودنسی نامرئی و شفاف

چه زمانی کودک نیاز به ارتودنسی خواهد داشت؟

به طور کلی از سن ۷ سالگی والدین می توانند اقدام به ارتودنسی دندان کودک خود کنند. اما بیشترین سنی که متخصصین برای ارتودنسی دندان کودکان پیشنهاد می دهد ۸-۱۰ سالگی نیز هست. والدین باید فرزند خود را به طور مداوم نزد دندانپزشک ببرند تا وضعیت دندان‌های او بررسی و از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود.

برای چه مشکلاتی به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنیم؟

والدین عزیز حتما باید در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر در فرزند خود، به دنداپزشک متخصص اطفال مراجعه نمایند:

  • کودک بیش از ۵ سال سن دارد و هنوز انگشتان خود را می مکد.
  • تنفس دهانی به جای تنفس از طریق بینی
  • دندان های شیری و دائمی کج رشد کرده اند.
  • هنگام قورت دادن غذا به جای اینکه زبانش را به سقف دهان نزدیک کند به دندان‌های جلو میزند.
  • فاصله میان دندان‌ها
  • روی هم قرار گرفتن دندان‌ها
  • فک‌ها روی هم قرار نمی‌گیرند.

مدت زمان درمان ارتودنسی در کودکان چقدر است؟

مدت زمان درمان ارتودنسی بسته به نوع ارتودنسی، وضعیت دندان ها و شدت آن دارد. اما به طور کلی می توان گفت دوره درمان توسط ارتودنسی حداقل ۴ ماه و حداکثر یک سال و نیم خواهد بود.

مدت زمان ارتودنسی کودکان

فواید و مزایای ارتودنسی کودکان

افزایش اعتماد به نفس

طی تحقیقات انجام شده، کودکانی که از دندان های کج و نامرتبی برخوردارند اعتماد به نفس بالایی ندارند و احساس می کنند هنگام حرف زدن و لبخند زدن مورد تمسخر بزرگسالان قرار می گیرند. در صورتی که با انجام ارتودنسی تمامی این مشکلات رفع شده و اعتماد به نفس به کودک باز می گردد.

صرفه جویی در زمان و پول

اگر فردی در سن کم دچار نامنظمی در دندان‌ها باشد این مشکل نه تنها طی زمان حل نمی‌شود، بلکه با افزایش سن و بزرگ‌تر شدن فک، بیشتر هم می‌شود. از طرفی انجام ارتودنسی در سنین بالا به مدت زمان بیشتری نیاز دارد و هرچه دیرتر اقدام به ارتودنسی کنید، روند بهبود دندان‌های فرزند شما طولانی تر خواهد بود و هزینه درمان هم به دلیل لزوم انجام جراحی‌های سخت و دردناک، بالاتر خواهد رفت.

بهبود در تکلم و جویدن

دندان ها از اصلی‌ترین اجزاء برای تکلم و جویدن غذا محسوب می‌شوند. فاصله میان دندان‌ها و یا روی هم قرار گرفتن آنها می‌تواند در قدرت تکلم و جویدن بچه‌ها اختلال ایجاد کند. همچنین عدم جویدن مناسب ممکن است منجر به بیماری‌های گوارشی در آن‌ها شود.

به جز توجه به تمامی این فواید ارتودنسی در کودکان، توجه به این نکته مهم بسیار حائز اهمیت است که علم و تجربه دندانپزشکی که ارتودنسی را انجام می‌دهد برای جای گیری و نتیجه بهتر فک و دندان کودک بسیار مهم است. شما والدین عزیز می توانید با رزرو نوبت از دکتر آلاله طلوعی متخصص دندانپزشکی کودک با بیهوشی در تهران، خیالتان از همه لحاظ راحت و آسوده باشد.

فواید ارتودنسی کودکان

هزینه ارتودنسی پیشگیری در تهران

هیچ‌گونه روش درمانی را بدون ویزیت و چکاپ اولیه توسط دندانپزشک متخصص کودکان نمی توان قیمت گذاری کرد. برای اطلاع از هزینه ارتودنسی دندان کودکان شما باید یک جلسه حضوری نزد دندانپزشک بروید تا متناسب با وضعیت دندان‌ها و نوع ارتودنسی هزینه آن تعیین شود. برای رزرو نوبت به صفحه تماس با ما سایت دکتر آلاله طلوعی مراجعه کنید.

ارائه خدمات تخصصی ارتودنسی کودکان در تهران | دکتر آلاله طلوعی

خوراکی‌های ممنوع در هنگام درمان ارتودنسی

ارتودنسی از سیم‌های ظریفی تشکیل شده که نیاز به مراقبت دارند و مصرف برخی از مواد غذایی هم دندان‌ها و هم سیم‌های ارتودنسی را با مشکل روبرو می‌کنند. از جمله این خوراکی ها موارد ذیل هستند:

  • ذرت بو داده و بلال
  • شکلات و آب نبات‌های چسبناک
  • آجیل و هرگونه تنقلات سفت
  • یخ

علاوه بر رژیم غذایی مناسب استفاده از مسواک و نخ دندان پس از هر وعده غذایی الزامی است و اگر به آن توجه نکنید با مشکل پوسیدگی دندان روبرو خواهید شد. همچنین در صورت احساس درد و التهاب بیش از حد کودک می تواند از قرص های مسکن نیز استفاده کند. علاوه بر قرص های مسکن می توان روزانه دهان خود را با محلول آب و نمک شستشو دهید تا از میزان درد شما کاسته شود. رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از انجام ارتودنسی بسیار اهمیت دارد.

خوراکی های ممنوع در حین درمان ارتودنسی

آیا  استفاده از فلوراید برای دوران ارتودنسی دندان کودکان مفید است؟

لایه محافظ خارجی دندان‌ها که مینا نامیده می‌شود، اغلب در معرض حمله اسیدهای باکتری‌های پوسیدگی‌زا قرار دارد. این باکتری‌ها می توانند مستقیماً از قند موجود در غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی مانند نوشابه‌های گازدار، مرکبات و موارد دیگرتغذیه کنند و تکثیر شوند.

این باکتری داخل دندان جمع می‌شوند و از قندی که از دهان کودک شما پاک نشده تغذیه می‌کنند. در متابولیسم قند، باکتری‌ها اسیدهایی تولید می‌کنند که می تواند مینای دندان را بخورد و در خود حل کند. به این ترتیب حفره‌هایی در دندان تشکیل می‌شوند و کم کم باعث پوسیدگی و خرابی دندان‌ها می شود.

وقتی بر روی دندان کودک فلوراید وجود داشته باشد، مینای دندان را در مقابل حملات باکتری‌ها سخت‌تر و مقاوم‌تر می کند علاوه بر افزایش مقاومت، فلوراید می تواند به ترمیم حفره‌های کوچکی که از قبل تشکیل شده‌اند هم کمک کند. این روش بسیارعالی قبل از انجام ارتودنسی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان انجام می‌شود تا سلامت دندان‌ها تضمین شود.

این روش پیشگیری که به آن فلوراید درمانی گفته می شود؛ توسط دکتر آلاله طلوعی متخصص فلوراید تراپی در تهران، به صورت کاملا تخصصی انجام می‌شود. درمان‌های دیگری هم برای برای پیشگیری از پوسیدگی و جلوگیری از پیشرفت آن وجود دارد که برای مطالعه بیشتر می توانید به مقاله‌های: فیشورسیلانت در تهران و روکش دندان کودک در تهران رجوع کنید.

آیا  استفاده از فلوراید برای دوران ارتودنسی دندان کودکان مفید است؟

آیا ارتودنسی کودکان درد دارد؟

والدین همواره نگران اذیت شدن کودکان خود در زمان ارتودنسی هستند. بسیاری از افراد می گویند ارتودنسی درد دارد، اما این نمی تواند توصیف دقیق حس به وجود آمده باشد. ارتودنسی کودکان درد ندارد بلکه ممکن است احساس ناراحتی ایجاد کند. این احساس عموما در ابتدای درمان وجود دارد و بسیار مختصر است و پس از مدت کمی برطرف می‌شود.

به گفته دکتر آلاله طلوعی متخصص عصب کشی دندان کودک در تهران:

هنگامی که برای اولین بار بریس‌ها را بر روی دندان قرار می‌دهیم، تا سه الی پنج روز ممکن است دندان‌ها در هنگام گاز گرفتن کمی درد یا ناراحتی داشته باشند. در برخی موارد لب‌ها، گونه و زبان تا زمان سازگاری با بریس‌ها ممکن است تحریک شوند. اما در حالت کلی همه این موارد گذرا هستند و جای نگرانی نیست.

درمان ارتودنسی اولیه برای کودکم را چه زمانی آغاز کنم؟

متخصصان دندانپزشک اطفال، درمان با ارتودنسی را به سه مرحله مرتبط با سن تقسیم می‌کنند که در ادامه در رابطه با آن توضیح داده ایم:

مرحله اول درمان ارتودنسی

درمان زودهنگام که بین ۲ تا ۶ سالگی (ارتودنسی پیشگیری) است. کودکانی نیاز به درمان زود هنگام دارند که علائم زیر را داشته باشند:

    • در زمان گاز گرفتن دچار مشکل می شوند.
    • کودکانی که فک آنها در زمان حرکت ساییده یا کوبیده می شود.
    • کودکانی که به دلایل مختلف زودتر از زمان مشخص دندان شیری خود را از دست می دهند.

در این مرحله ارتودنسی جهت هدایت و تنظیم عرض هر دو قوس دندانی انجام می‌شود و در نتیجه فضای کافی و مناسب جهت رویش صحیح دندان های دائمی فراهم می شود. زمان استفاده از این ارتودنسی بین ۹ تا ۱۸ ماه عموما طول می کشد. این مرحله درمان در مرحله ۲ را بسیار ساده تر می کند.

مرحله دوم درمان ارتودنسی

درمان دندان میانی که بین ۶ تا 11 سالگی است. درمان در این دوره با هدف صاف کردن ملایم دندان‌های دائمی نامرتب، آغاز اصلاح کراس ‌بایت، مرتب کردن مجدد فک‌‌ها است. در این دوره بافت های سخت و نرم دندانی بسیار منعطف هستند از همین رو زمان مناسبی جهت اصلاح مال اکلوژن شدید است.

مرحله سوم درمان ارتودنسی

درمان دندان‌های نوجوانان و محدوده سنی بالای 12 سال در این مرحله قرار دارد. در نوجوانی است که معمولا والدین به درمان ارتودنسی دندان کودکان خود می‌اندیشند. معمولا علت این تمایل: مرتب کردن دندان‌های دائم و ایجاد لبخند زیبا است. در این دوره بنا به تشخیص متخصص، بریس‌های ثابت یا متحرک گذاشته می‌شود تا دندان‌ها به تدریج صاف شوند. مدت زمان درمان در این مرحله از ارتودنسی ممکن است چند ماه تا چند سال باشد.

سه مرحله سنی برای درمان ارتودنسی

در آخر: چه کودکانی به ارتودنسی نیاز دارند؟

هر تغییر موقعیت دندانی که در فک اتفاق بیفتد به ارتودنسی مربوط می‌شود. از همین رو هر مشکلی که در موقعیت دندان‌ها صورت بگیرد، باید به متخصص دندانپزشک اطفال مراجعه کرد، این تغییرات می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دندان های دائمی کج رشد می کنند و نامنظم هستند.
  • یکی از فک ها دچار جلوزدگی است و فک ها همسان نیستند.
  • متمایل بودن یکی از فک ها به راست یا چپ
  • دندان شیری در زمان خود نمی افتد یا در نمی آید.
  • در هنگام بستن دهان بین دندان ها فاصله وجود دارد.
  • فاصله بین دندان ها وجود دارد و این فاصله از حالت نرمال بیشتر است.
  • اگر کودک شما بعد از ۵ سالگی همچنان شیشه مصرف می کند و انگشت خود را می مکد.
  • به جای بینی از دهان تنفس می کند.

 درصورتی که با هریک از این موارد بالا روبرو شدید، جهت ارزیابی دندان‌های فرزندتان به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع مشکلات دندانی، تاثیر بسیاری در بهبود وضعیت فک و دندان‌های کودکان و همچنین کاهش نیاز به جراحی‌های دردناک و پرهزینه در بزرگسالی دارد.

برای دریافت نوبت با دکتر آلاله طلوعی و انجام درمان‌های تخصصی اطفال مانند: ارتودنسی دندان، فلوراید تراپی و کشیدن دندان کودک در تهران، می‌توانید همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ ظهر و ۴ عصر تا ۸ شب با شماره: ۰۹۱۰۱۳۷۲۸۲۰ تماس حاصل فرمایید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست