والدین عزیز آیا میدانید خمیردندان مناسب کودکان، چه نوع خمیر دندانی است؟ آیا با برندهای خوب خمیردندان خارجی و ایرانی برای کودک خود آشنا هستید؟ دکتر آلاله طلوعی متخصص دندانپزشکی کودکان در تهران در این مقاله سؤالات پرتکرار شما را در این باره پاسخ خواهند داد. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ویژگیهای خمیردندان مناسب کودکان
در مقالهی قبلی در رابطه با اجزای تشکیلدهندهی خمیردندان صحبت کردیم؛ در این مقاله قرار است یاد بگیریم که برای بچهها باید از چه خمیردندانی استفاده شود؟ خمیردندان مناسب کودکان چه ویژگیهای مهمی باید داشته باشد؟
علامت استاندارد و تأییدیهی (fdi)
اولین و مهمترین مسأله این است که مطمئن شوید روی خمیردندان حتماً علامت استاندارد و تأییدیهی (fdi) وجود داشته باشد؛ وقتیکه روی بستهبندی یک محصول علامت استاندارد وجود دارد؛ یعنی ترکیبات آن محصول و ادعاهایی که روی آن نوشته است کاملاً تستشده و مورد تأیید است.
عدم وجود ترکیبات ساینده
سایندهها به سفید شدن دندانها و تمیزی آنها کمک میکنند. این مواد باعث تمیز کردن مکانیکی دندانها میشوند؛ اما مسألهی مهم این است که برای بچهها خمیردندانهای ساینده تهیه نکنید؛ یعنی در ترکیبات خمیردندان بچهها نباید اجزای ساینده وجود داشته باشد.
خمیردندان حاوی فلوراید
برای بچهها حتماً از خمیردندانهای فلوراید دار استفاده کنید؛ اما میزان این فلوراید چقدر باید باشد؟ به گفته دکتر آلاله طلوعی متخصص دندانپزشکی کودک تحت بیهوشی در تهران:
همانطور که قبلاً هم گفتهام میزان فلوراید خمیر دندان نباید کم باشد. باید خمیردندان حدود (1000ppm تا 1100ppm فلوراید) داشته باشد تا بتواند خواص درمانیاش را اعمال کند.
پدر و مادرهای عزیز، دکتر آلاله طلوعی کلیه خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندان را برای سالم و سلامت ماندن مرواریدهای زیبای دهان کوچولوهای نازنین شما با بهترین مواد اولیه و دستگاههای کاملاً بروز و استاندارد انجام میدهند. برای مطالعه زمانهای مهم انجام این درمانها حتماً مقالات «فلوراید تراپی در تهران»، «فیشورسیلانت در تهران» و «ارتودنسی پیشگیری در تهران» را مطالعه بفرمایید.
طعم و رایحهی خمیردندان
مسألهی مهم دیگر برای بچهها طعم و رایحهی خمیردندان است؛ در بسیاری از اوقات خانوادهها میگویند که بچه خمیردندان را دوست ندارد؛ هر خمیردندانی که برای او تهیه میکنیم حالت تهوع پیدا میکند. چکار باید بکنیم؟
- شما باید اینقدر خمیردندانهای مختلف را تست کنید تا در نهایت کودک با طعم یکی از آنها راحت باشد.
- همچنین میزان خمیردندانی که استفاده میکنید، اوایل باید خیلی کم باشد تا بچه کمکم به طعم خمیردندان عادت کند.
- همان اوایل هم به سراغ طعمهای تند مثل: نعنا نروید. اول سعی کنید که طعمهای ملایمتر مثل طعمهای موزی را برای بچه انتخاب کنید تا کمکم به طعم خمیردندان عادت کند.
علاقه داشتن کودک به شکل خمیر دندان
در نهایت در فروشگاه اجازه دهید خود کودک خمیر دندانش را انتخاب کند؛ یعنی چند خمیردندان که احساس میکنید برای او مفید است را از قفسهها بردارید و جلوی او بگذارید تا خودش انتخاب کند. در این صورت است که او به مسواک زدن و استفاده از خمیردندان بیشتر تشویق میشود.
همانطور که تمام محصولاتی که بچهها استفاده میکنند باید مختص خود آنها باشد؛محصولات بهداشتی هم به همین صورت است؛ یعنی باید بستهبندی و شکل روی محصول مطابق با سلیقهی بچهها باشد. اگر شما خمیردندانی را برای بچه استفاده کنید که شخصیت کارتونی موردعلاقهی او را داشته باشد؛ بسیار کمک میکند که بچه تشویق شود و مسواک زدن را با خمیردندان انجام دهد.
بهترین برند خمیردندانها برای کودک
قطعاً خمیردندانهای خوب زیادی وجود دارد که با توجه به ویژگیهای که گفته شد میتوانید آنها را انتخاب کنید؛ اما در ادامه هم چند نمونه از خمیردندانهای خوب را به شما معرفی خواهیم کرد:
- خمیردندان میسویک (Misswake): حاوی فلوراید، کلسیم و پروتئین شیر
- خمیردندان پاستا دل کاپیتان (Capitano del Pasta): فاقد مواد ساینده، ضد حساسیت، ضد باکتری
- خمیردندان فریس (Frice): حاوی فلوراید، ویتامین E و A
- خمیردندان بنسر (Bencer): فاقد فلوراید
- خمیردندان اورال بی (Oral B): حاوی فلوراید، فاقد قند و دارای بویی مشابه خمیردندان بزرگسال
- خمیردندان کمفور (Kemphor): فاقد گلوتن و مناسب کودکان مبتلا به بیماری سلیاک
- خمیردندان بس (Bath): حاوی فلوراید ویتامینهای 5B و E
- خمیردندان فوراور (Forever): فاقد فلوراید، حاوی عصاره آلوئه ورا و پروپولیس
- خمیردندان وی وان (one-Vi)
- خمیردندان ایروکس (IROX)
میزان استفاده از خمیر دندان برای سنین مختلف متفاوت است؟
والدین عزیز استفاده از خمیردندان را باید بهمحض رویش اولین دندان شروع کنید؛ اما میزان خمیردندان درهر سن متفاوت است. میزان استفاده از خمیردندان برای کودکان زیر 3 سال به اندازهی یکدانه برنج است. در سن پیش دبستانی خمیردندان باید بهاندازهی یک نخود استفاده شود.
سخن آخر
در این مقاله از سایت دکتر آلاله طلوعی متخصص روکش دندان کودک در تهران، به توضیحات کاملی در مورد ویژگیهای خمیردندان مناسب کودکان صحبت کردیم. مهمترین عامل در انتخاب بهترین خمیردندان، یافتن خمیردندانی است که کودک شما مشتاق امتحان کردن آن باشد.
در ابتدا، کودک شما ممکن است در برابر خمیر دندان مقاوم باشد؛ اما خوشبختانه، گزینهها و طعمهای زیادی برای انتخاب وجود دارد. بسیاری از کودکان با خمیردندان های فاقد فلوراید شروع می کنند، و سپس و با عادت به مسواک زدن و بیرون ریختن خمیر دندان در سینک، شما می توانید آنها را به یکی از بهترین خمیردندان های کودکان که دارای محافظ ضد پوسیدگی است عادت دهید.
همراهان عزیز برای انجام کلیه خدمات مربوط به دندانپزشکی کودکان عزیز خود مانند: عصب کشی دندان و کشیدن دندان کودک در تهران، میتوانید به آدرس: زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان پسیان جنوبی، پلاک ۱۴، برج الماس، واحد 14 مراجعه کنید و یا برای رزرو نوبت با شماره: ۰۲۱۲۶۳۵۵۴۲۹ در تماس باشید.