1. دکتر آلاله طلوعی
  2. مقالات دندانپزشکی کودکان
  3. چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟
چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟ | دکتر آلاله طلوعی

چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟

چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟ شاید این سؤال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد و فکر کنید تنها شما هستید که این سؤال را دارید؛ اما جالب است بدانید که درصد زیادی از والدین مراجعه کننده به دکتر آلاله طلوعی دندانپزشک اطفال در تهران، هم این سؤال بسیار مهم ذهنشان را مشغول کرده است.

در واقع تشخیص اینکه دندان‌های موجود در دهان کودک، کدام یک دندان‌هایی شیری و کدام دندان‌های دائمی هستند، می تواند  برای والدین سخت باشد. با ما در این مقاله همراه باشید تا نکات مهمی در مورد چگونگی تشخیص دندان اولیه از دندان اصلی به شما والدین عزیز بدهیم.

پیشگیری و درمان مشکلات دندان شیری و دائمی | دکتر آلاله طلوعی

دندان‌ شیری چیست؟

دندان‌های شیری که به آن‌ها دندان‌های اولیه یا موقتی نیز گفته می شود، اولین دندان نوزادان هستند و از حدود 6 ماهگی شروع به رشد می‌کنند. این دندان‌های موقت برای رشد مناسب کودکان خردسال ضروری هستند. آن‌ها به بچه‌ها کمک می‌کنند صحبت کنند و غذا بخورند. همچنین به عنوان راهنمای رشد دندان‌های دائمی آینده عمل می کنند.

اهمیت دندان‌های شیری

دندان‌های اولیه نقش مهمی در تضمین لبخند زیبای کودک شما در بزرگسالی دارند. دندان های شیری فضایی را در فک کودک شما نگه می‌دارند تا دندان‌های دائمی به درستی رشد کنند. اگر متوجه فضاهای کوچکی بین دندان‌های شیری کودک خود شدید، نگران نباشید، این کاملا طبیعی است؛ چون فضاهای موجود در آن‌جا فضای بیشتری را برای  رویش دندان‌های دائمی فراهم می کنند.

زمانی که دندان‌های شیری به شدت پوسیده یا آسیب دیده باشند، دندان دائمی زیر آن ممکن است عفونی یا آسیب ببیند. اگر دندان‌های شیری به دلیل پوسیدگی یا جراحت برداشته شوند، دندان‌های دیگر به سمت پر کردن جای خالی آن‌ها حرکت می‌کنند و مانع درآمدن دندان دائمی می‌شوند.

برای جلوگیری از آسیب و صدمه بیشتر به دندان‌هایی که خراب و پوسیده هستند و همچنین برای سعی در نگهداری آن‌ها تا حد امکان دکتر طلوعی از روکش دندان  استفاده می‌کنند. برای مطالعه بیشتر در مورد این روش درمانی و انواع آن به «روکش دندان کودک در تهران» رجوع کنید.

دندان‌ شیری چیست؟

دندان دائمی چیست؟

دندان‌های دائمی دندان‌هایی هستند که پس از افتادن دندان‌های شیری رویش می‌کنند یا به عبارتی دندان‌های دائمی جایگزین دندان‌های شیری اصلی می‌شوند و تا سنین بالا باقی می‌مانند. اگر دندان اصلی شکسته شود، خراب شود و به هر دلیلی آسیب ببیند، دیگر دندانی جایگزین آن نمی‌شود. دندان های دائمی ممکن است چندین سال زودتر یا دیرتر از زمان مقرر رویش کنند.

دندان دائمی چیست؟

چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟

معمولاً اولین دندان کودک در حدود 6 ماهگی ظاهر می‌شود و در سن 2 تا 3 سالگی، تمام 20 دندان شیری در دهان آن‌ها درآمده است. 6 سالگی زمانی است که می‌توانید انتظار داشته باشید که فرزندتان اولین دندان‌های شیری خود را از دست بدهند و کم کم دندان‌های دائمی در جای آن‌ها شروع به روییدن کنند.

فرآیند جایگزینی دندان‌های دائمی در جای دندان‌های شیری تا زمانی که کودک به 12 یا 13 سالگی برسد ادامه خواهد داشت. همان‌طور که کودک بزرگ‌تر می‌شود، تفاوت و تشخیص بین دندان شیری و دندان دائمی دشوارتر می‌شود. داشتن دندان از هر دو در دهان، نوع دندان مختلط نامیده می‌شود.

به گفته دکتر آلاله طلوعی متخصص دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در تهران:

لازم است توجه داشته باشید که زمان‌هایی که گفته شد به صورت تقریبی است، هر کودکی در زمان‌بندی رویش و افتادن دندان‌های شیری متفاوت است؛ پس اگر در مورد زمان رویش یا افتادن دندان‌های شیری کودک خود نگرانی دارید، حتما با متخصص دندانپزشک کودک خود صحبت کنید.

چگونه بفهمیم دندان شیری است یا دائمی؟

تفاوت دندان شیری با دائمی چیست؟

ویژگی‌های بارز و مهمی وجود دارد که به ما امکان می‌دهد دندان شیری را از دندان دائمی تشخیص دهیم:

  1. دندان اولیه کوچک‌تر از دندان‌های اصلی هستند تا با اندازه فک‌ کودک که کوچک‌تراست، تناسب داشته باشند.
  2. دندان‌های شیری رنگ سفیدتری نسبت به دندان‌های دائمی دارند. دندان‌های موقتی به دلیل مواد معدنی کمتر، معمولاً سفید شیری هستند، در حالی که دندان‌های دائمی شفاف‌تر و زردتر هستند.
  3. تعداد کل دندان‌های موقتی 20 عدد است در صورت یکه دندان‌های دائمی 32 عدد هستند.
  4. مینا و عاج دندان‌های شیری نازک‌تر هستند.
  5. تاج دندان‌های شیری پایین‌تر از دندان‌های دائمی است، زیرا دندان‌های شیری نسبت افقی دارند و دندان‌های دائمی ارتفاع بیشتری دارند.
  6. دندان‌های پیشین (ثنایا) و نیش نوزاد کوچک هستند و به اندازه دندان‌های بزرگسالان تیز نیستند.
  7. ریشه دندان‌های شیری کوتاه‌تر است و در عمق فک‌ها گیر نمی‌کند تا راحت‌تر بیفتند.

به دلیل ساختار نازک تر و شفاف، مینا و عاج، در دندان شیری اعصاب حسی وجود ندارد، محفظه پالپ بزرگ‌تر است، بنابراین پوسیدگی سریع‌تر از دندان‌ها به سمت پالپ پیشرفت می‌کند. به همین دلیل محافظت و پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان اهمیت خیلی زیادی پیدا می‌کند.

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان، بهتر است آن‌ها را با استفاده از درمان با فلوراید مقاوم کنیم و یا با استفاده از شیارپوش (فیشورسیلانت)، از سطوح دندان‌هایی که دچار شیارهای عمیق و منافذ شده‌اند؛و محافظت کنیم. برای مطالعه بیشتر در مورد این دو روش فوق‌العاده به «فلوراید تراپی در تهران» و «فیشورسیلانت در تهران» مراجعه کنید.

روش های تخصصی جلوگیری از پوسیدگی دندان در شمال تهران | دکتر آلاله طلوعی

در آخر؛ دندان شیری مهم‌تر است یا دندان دائمی؟

در یک کلام هر دو مهم هستند. عملکرد همه دندان‌ها نه تنها به جویدن کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به درست صحبت کردن نیز کمک کند. دندان‌های شیری اساساً محل قرارگیری دندان‌های دائمی هستند. هنگامی که کودک آماده می‌شود تا دندان‌های بزرگسال خود را درآورد، ریشه‌های دندان شیری حل می‌شوند تا آن دندان بیفتد و دندان جدید از طریق لثه بیرون بیاید.

اگر همه چیز به درستی تنظیم شود و در زمان‌بندی خود اتفاق بی‌افتد، دندان‌های بزرگسال در دهان کودک به درستی رویش خواهند کرد. با این حال، همیشه این اتفاق نمی‌افتد. هنگامی که آسیبی به دندان شیری وارد می‌شود، دندان بالغ به درستی رشد نمی‌کند. در آن زمان است که لازم است در اسرع وقت با یک دندانپزشک متخصص کودکان مانند دکتر آلاله طلوعی مشورت کنید.

دکتر آلاله طلوعی خدمات تخصصی زیادی از جمله: عصب کشی دندان کودک در تهران، ارتودنسی پیشگیری در تهران و کشیدن دندان کودک در تهران را با جدیدترین متد درمانی و تجهیزات روز دنیا برای کودکان دلبند شما انجام می‌دهند. برای دریافت نوبت می‌توانید با راه‌های ارتباطی موجود در صفحه تماس با ما سایت ارتباط برقرار کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست